• Tvrdica McTvrdi
    95
    onda nemamo više briga, zar ne?
  • rakurs
    1.3k

Mislim da je onda jedino još Porto upitan, ali neka me netko ispravi ako griješim.
  • Keyser Soze
    13.4k
    Porto je osigurao treće mjesto, jedina nam je briga u tom slučaju Rijeka koja mora osvojit kup.
  • nwankwo646
    549
    Šta sad, biti prvak pa igrati stresne kvalifikacije u tijeku priprema ili biti drugi pa lagano u EL??
  • Brusa
    3.1k
    pa ako ne želimo biti prvaci, nemoramo ni igrat hnl uopće...
  • pencilneck
    877

Ovisi tko danas osvoji FA Cup. Ako je Crystal Palace, onda Chelsea mora biti u Top 5.

Ako je Man City, onda mora biti u Top 6.

Stvar je u tome da se pozicije za LP/EL gledaju prije nego se dodijeli ono dodatno mjesto u LP Španjolcima i Englezima.
  • nwankwo646
    549
    ma je, samo raritet, prvo misto daje goluba na grani, a drugo malo manjeg goluba u ruci.
  • Tvrdica McTvrdi
    95
    Cilj je biti prvak naravno, makar ne igrali Europu i nije ni isto novčano hoćemo li igrati EL preko ispadanja u play offu LP ili direkt skupine (a kvalitete za 2 pretkola imamo, čak i sad)
  • dinamo u srcu
    2.1k
    Šta sad, biti prvak pa igrati stresne kvalifikacije u tijeku priprema ili biti drugi pa lagano u EL??nwankwo646

Sa igračke strane vjerojatno bi bili konkurentniji u Europskoj ligi nego u Ligi prvaka. Ali to je jedino zašto bih ja Europsku ligu.

Ali Liga prvaka je sve.

Laički ću nabrojat neke stvari:

1. 8 Top momčadi igra protiv tebe. Igračima najveća mogućnost za prodaju, rast cijene,razvoj itd.

2. 4 europska gostovanja za ultras grupu.
    3. 4 domaće utakmice i rasprodan stadion. Veliki prihodi za grupu, plavi korner,fan shop itd.

4. 4 nova velika izdanja ultras grupe.
    Izrada novih koreogroafija,kortea,grafita, dobivanje na masovnostosti,
    povećanje brojnosti,jačanje jezgre grupe,bolja i jača organizacija.

5.dodatni pritisak na gradske vlasti da se napravi veliki moderni stadion za klub koji svake godine igra elitno natjecanje.

6. Prihodi za lokalne kafiće od gledanja utakmica, gostujućih navijača(ispijanje piva, hrane itd)

Pa ja prvi gotovo da ne ni pratim europsku ligu dok god traje liga prvaka. Prije ću pogledat El clasicco nego playoff europske lige.

Puno puno više donosi Lige prvaka nego Europska liga.

Ako se može do lige prvaka, a može se, idemo po ligu prvaka.

Za Budućnost bez granica.
  • vjeko1701
    14.8k
    Razlika je nekih 4-5M eura. Ništa za baciti ali opet ništa presudno. Nama uvijek treba biti cilj naslov i LP al direktne skupine EL nisu loša zaštitna mreža. Ljeto za pripremu bez europskih pretkola. Unaprijed definiran budžet sa znanjem koje natjecanje igramo. Ako već popušimo naslov, nadam se da Rijeka neće biti pijana u uzvratu kupa.
  • Tvrdica McTvrdi
    95
    Ono što smo komentirali već par puta, EL je sada kako potovi ništa ne znače "ni vrit ni mimo", dosta manje novaca, a opet nije baš da se može predaleko i nabit koeficijent, ECL barem ima tu prednost odlaska daleko, nabijanja koeficijenta za samo još malo manje novaca od EL, no rasprava je ovdje da bi imali grupe odmah, ne treba bit nezahvalan. Trebamo mi prvo odradit svoje pa da vidimo kako će nam se otvorit:)
  • vjeko1701
    14.8k
    Potovi ne znači ništa, al kao ligaška faza moraš biti samo u top 3/4 klubova. Također, u knockout fazama se ne priključuju klubovi iz LP tako da one postaju lakše.

Kako je izgledalo ove sezone:
    Screenshot-2025-05-17-at-09-36-25-Europa-League-Standings-Football-International.png

Sve ozbiljni klubovi ali neki su imali značajne nizove poraza pa opet prošli. Ne vjerujem da se ne bi ugurali u top 24.
  • nwankwo646
    549
    Ma i te bolne kvalifikacije su zapravo značajan faktor za klupski koeficijent.
  • crophantom
    335
    Mislim da nisu. Ako se ne varam, pobjede u kvalifikacijama doprinose samo koeficijentu HNLa, a klub dobiva bodove za fazu do koje je došao. Ako udes u grupu direktno ili od 1. Pretkola za klub je isto, država dobiva veći koeficijent.
    Klubovi bodove za pobjede/remije dobivaju tek od grupe (I to tek kad prestignu bodove koje su dobili za ulazak).
    Tako je bar bilo, ako se nešto promijenilo nek me neko ispravi.
  • Droljo
    15.9k

Pa tam ih je 3 prošlo sa 10 bodova i 4 sa 11.
    Koji smo mi peh to je strašno! Faking šit
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.