• Kujtim Shalla
    4.8k
    Ma da , ali najbitnije uzeti prvenstvo i focus do kraja , a potajno se nadati da Bødo može preokrenuti u revanšu:pray: da mi budemo prvaci , nebo mi bilo krivo da idemo od drugog kola ko do sad
  • Filip85
    144
    Priznajem da sam se skroz pogubio u tim izračunima, znači ako Bodo uđe u finale mi idemo iz playoffa LP ?
  • miro
    6.3k
    Ako osvoje
  • Li d1986
    167
    Uvjerava me prijatelj da idemo u playoff neovisno o drugima... a i nogometni delegat je pa valjda nesto zna
  • Dzoni
    1.2k
    Mislim da onaj lik na twitteru piše da ako Bodo osvoji(a htio bih neovisno o koeficijentu), mi idemo u Playoff
    Inače, 2.pretkolo
  • Filip85
    144
    Pretpostavljam da smo i dalje nositelji u PO ?
  • Dzoni
    1.2k
    U svakoj rundi kvalifikacija neovisno o natjecanju smo nositelji
  • Tvrdica McTvrdi
    14
    u nekom srbijanskom mediju je bilo objavljeno da drugi po redu klub (mi u ovom trenutku) će krenut iz play offa, ali to treba tek Uefa potvrdit. Slatke brige ako dođemo do njih
  • Pip
    35
    Football meets data na x-u kaže da u slučaju ako završimo drugi imamo vrlo izgledne šanse da idemo direktno u europsku ligu. Evo što se treba poklopit:

change in UECL title-holder rebalancing ranking!

Porto climbed to 3rd place in Liga Portugal, so now Dinamo Zagreb holds a position that could take them directly to UEL league stage!

This is what needs to happen:
    1⃣ Conference League winners need to finish on CL/EL position in domestic league (e.g. Chelsea win UECL and finish Top 6 in EPL)
    2⃣ Dinamo needs to stay 2nd in league behind Rijeka, with Rijeka winning the Cup
    3⃣ Porto needs to stay Top 3 in league (82% chance)
    4⃣ Club Brugge needs to stay Top 2 in league (92% chance)
    5⃣ Feyenoord needs to stay Top 3 in league (94% chance)

In this case, Dinamo Zagreb would be the highest ranked team in UEL qualifiers and would jump from Q1 all the way to league stage, skipping 4 qualifying rounds!
  • pencilneck
    869
    Ovo nam je idealni backup za slucaj da Rijeka dobije sve do kraja. Pocetak europske sezone tek 25.9. Bitno je samo da ostanemo ispred Hajduka.

Porto, Brugge i Feyenoord mislim da nisu upitni.

Finale Konferencijske bi trebalo biti Chelsea - Betis tako da ce se i prvi uvjet ispuniti.

Ostalo bi samo finale Kupa Rijeka - Slaven gdje nas Kovacevic ne smije zeznut i uzet trofej.
  • Bjelko77
    3
    Ovo nam ustvari super upada sad. Pod uvjetom da Rijeka uzme duplu krunu.

Čak i ako ne osvojimo, neću biti nešto previše tužan. Rijeka bi s tom titulom zacementirala status drugog najboljeg kluba HNL-a zadnjih 20 godina. Ispred Hajduka.

A i igranje Europske lige ne bi bilo toliko loše. Znam, neće biti love od LP-a, ali bi u UEL bili jedna od jačih ekipa i s obzirom na trenutni format natjecanja, mislim da bi mogli dogurati relativno daleko. Pa dajte zamislite da opet igramo 1/4 finale, ali ovaj put na punom Maksimiru. Grad bi gorio.

A na kraju krajeva, kad god naši klubovi (pa čak i Hajduk) igraju Europu, ja sam uvijek za njih. A ako bi Rijeka krenula od kvalifikacija za LP, mislim da ima dosta velike šanse za igrat barem Konferencijsku.

Mislim da se razmemo, bez obzira na to, radije bih da osvojimo i igramo Ligu Prvaka, ali kažem, ovo nije uopće loš ishod.
  • Droljo
    15.4k
    ali bi u UEL bili jedna od jačih ekipaBjelko77

Ni ne znamo kakvu ekipu bumo imali a već smo jedna od jačih.. :rofl:
  • Fan
    1k
    Ni ne znamo kakvu ekipu bumo imali a već smo jedna od jačih..Droljo

Točno sam ovo htio skomentirat koliko su ljudi u zabludi i ne kužim zašto...
    Mi bi u EL bili, čak i ako se drastično pojačamo, bilo možda 12.,13. favorit natjecanja, u najboljem slučaju.
    Trenutno smo u teškoj kadrovskoj banani, mislim da nikad težoj u zadnjih x godina i trebamo to uzet u obzir.
  • tp1997
    1.3k
    Ako Rijeka uzme prvenstvo, mislim da dupla kruna nije upitna. Slaven teško može na dvije utakmice parirati Rijeci, ionako su u padu forme i tankog kadra.

Tako da nam ova situacija sa EL dolazi kao budali šamar ne uspijemo li do kraja prestići Riječane.
  • Pip
    35
    Nastavno na sve to, za usporedbu radi ove sezone je jedan Fenerbache u EL npr. završio na 24. mjestu, zadnjem koje vodi u playoff. Paok zavrsio 22., Porto 18., Nica nije ni bliziu prosla, zavrsila pretposljednja sa samo 3 boda itd.
    Uostalom i kada se gleda vrijednost momcadi prema TM mi bi bili 23. momcad EL da smo ju igrali ove sezone. (Miljama daleko od toga da bi bili među favoritima za osvajanje cijelog natjecanja.)
    Tako da bi nekima trebalo malo vise realnosti. Ali opet naravno sve ovo ne znaci da ne mozemo napravit nesto poput Bodo Glimta ove sezone, dapace sigurno mozemo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.