• Paggini
    8.4k
    Pojedine primjedbe su bez ikakve osnove, npr. vaditi Petka, a na Rujevici je odigrao još gore pa odlučio prvenstvo, pa onda prigovori zašto se igralo s 4 iza, a pojeli nas na Rujevici s 3 iza, pa još jedno zazivanje Čačića i Bišćana da smo s njima bolje igrali (a tad smo imali i eto zaboravimo to napomenuti Oršića, Šutala i Ivanušeca, a i nismo bolje igrali).

    Jučer smo igrali bolje nego na Rujevici, da su pojedinci u nekim situacijama bolje reagirali, moglo je to biti i koji gol, ali nije. Al bome, Rijeka nije napravila pa de facto ništa. Izašli su obojica trenera pomalo bezmudo i to je njihova odluka, a ove priče o "mi trebamo igrati atomski nogomet" ostavite za boomere sa zapada koji pričaju o Zajecima i Kranjčarima i generaciji 82 i 79... Ne igramo već dugi niz godina "atomski" i taj prigovor se perpetualno vrti konstantno za svakog trenera, pa sad eto i Jakira. Zadnji put smo igrali vrhunski nogomet pod Bjelicom, ali to je bio splet kojekakvih okolnosti koje ne bih pripisao samo i isključivo Bjelici.

    Također smatram da bi mogli pronaći boljeg od Jakira, ali čini mi se kao da se jedva čekalo neko neuvjerljivo izdanje da se izađe iz rupa i da se ova tema nafila postovima.
  • Jos-Optimus
    475
    Stojković nije Rog, umaraš sa tom paralelom. Ne bi ga ubacivao da ne može. Na sve predložene promjene je tvoj odgovor da nije trebao...ok, onda neka bude ovako, očigledno savšeno. Promjena na 3-5-2 ne bi bila nagla jer to smo pod Čačićem igrali, znači bilo je pametno igrati pola prvenstva na krivi način jer je teško uigrati formaciju. Očigledno je bilo teško uigrati i tu koju igramo. I da, na Rujevici smo dobili jer je Petko genijalac, a ne zato što je Jakir bio hrabar, priprema utakmice je bila kriminalna
  • Twisted1
    174


    Ništa,

    Kaže Jakir da je završio na tribini zbog propozicija kupa gdje smiješ prijaviti 20 igrača (18 + 2 golmana) u zapisnik.

    Za HNL je 23
  • Captain America
    14.5k
    Stojković nije Rog, umaraš sa tom paralelom.Jos-Optimus

    Doslovno su im se dogodile iste ozljede nakon povratka u puni trening nakon iste ozljede. Pauziraj 8 mjeseci pa se vrati naporima profesionalnog sporta. Sigurno neće biti posljedica po muskulaturu...

    Promjena na 3-5-2 ne bi bila nagla jer to smo pod Čačićem igraliJos-Optimus

    Zašto onda Čačke nije koristio 352 u HNLu? Koristio ga je samo u europskim utakmicama gdje smo se većinom branili i čekali kontru. Jakir je prvi nakon Kopića igrao u HNLu u 352. Samo što je njegov rezultat i igra s dosta slabijim kadrom nebo i zemlja u odnosu na Kopićev.

    znači bilo je pametno igrati pola prvenstva na krivi način jer je teško uigrati formacijuJos-Optimus

    Pogledaj predzadnji UpU gdje su Ljubo i Mateo objasnili zašto se čekalo s promjenom formacije.

    I da, na Rujevici smo dobili jer je Petko genijalac, a ne zato što je Jakir bio hrabarJos-Optimus

    Ako je Petko genijalac, zašto bi ga mijenjao jučer kad jednim potezom može okrenuti utakmicu?
  • Jos-Optimus
    475
    Složit ćemo se da se ne slažemo :)
  • Noel
    4.2k
    Jakirović trenutno nije trener koji bi trebao vodit Dinamo u sljedećoj sezoni.. Pitanje je samo može li Dinamova uprava dovest boljeg trenera. Dat otkaz Jakiroviću da bi se doveo trener sličnih kapaciteta nema smisla...Samo kapitalac trener ili ništa. Biščani,Tomići,Sopići,Toplaci 0 bodova. Jakirović je razina njih. Nama treba kapitalac Kek,Bjelica,Kovač,Jurić ili renomirani stranac. Samo takva imena mogu donjet pomak. Ovako kako Dinamo igra pod Jakirom je većim dijelom plod Dinamovog DNKa i šampionskog garda. Svaki solidan trener razine njega bi iste rezultate imao. Doza (ne)sreće puno tu igra ulogu.
  • Direktor
    3
    Po meni bi Jakir trebao ostat. Čovjek je uzeo prvenstvo, u finalu je kupa sa momčadi koju realno nije birao nego je dobio (osim Hoxhe).
    Igra je na momente u sezoni bila kriminalna, ali čovjek je na kraju ipak isporučio rezultat i samo zbog toga treba ostat. Treba mu dat kontinuitet na način da u miru složi momčad za iduću sezonu i da ga uprava podupre u tome.
    Mislim da će mu ova sezona dati malo samopouzdanja da na npr. gostovanjima odigra hrabrije jer je još uvijek veliki ziheraš.
    Nije isto trenirati Dinamo i bilo koji drugi klub u Hrvatskoj. Pritisci i očekivanja se teško ispunjavaju.
    Nakon ove turbulentne sezone, u kojoj svi imamo razloga za sreću i ponos, stvari mogu bit samo bolje.
    U svakom slučaju sam optimist.
  • Ludovic IX
    5.8k
    ja ne očekujem ništa. nadam se da oni koji trebaju odlučiti vide dal nam treba nova metla ili ne. možda na ovoj možemo samo četku zamijeniti pa bude bolja
  • Banana 2
    472
    Želim da Jakir ostane jer ne vidim bolju, a realnu opciju.

    Pritom želim da nastavi u sljedećoj sezoni sa 2 napadača u hibridnom sustavu. Već sam pisao što želim pa neću dosađivati. Ukratko, 442 romb osnova, hibrid, centralna progresija, kombinacije na max.
  • scooniepenn
    2k

    I na to još 2 mjeseca nije igrao Petković. Stvarno ne treba o Jakiru pisati hvalospjeve, ali što ovdje dio ekipe piše nema veze sa zdravim razumom. Kad mi netko spomene Spartu nije mi dobro. Dakle, mi bismo se s Marinom na lijevom krilu, Boškom Šutalom i Nevistićem nakon godinu dana pauze i Perićem trebali valjda prošetati u uzvratu protiv Sparte. Možda nije Jakir kriv što je nakon ispadanja od AEK-a ostao bez troje reprezentativaca bez ikakvih adekvatnih zamjena s izuzetkom Stojkovića koji se na ovo sve još ozlijedi.
  • Patak
    2.3k
    Bio sam jedan od onih koji su bili za ostanak Jakirovića u vrijeme najveće krize ne toliko zbog njegove kvalitete nego jer sam smatrao i smatram da stalne promjene trenera ne vode ničemu. Tj. da rad pod pritiskom stalnog otkaza ne može biti dobar ni za trenera ni za klub. Sad se vidjelo da su bili u pravu oni koji su odlučili da ga ostave na mjestu trenera i da je u donekle smirenijoj atmosferi osvojio prvenstvo. Recimo Čabraja u Lokomotivi ima taj mir da vodi momčad par godina pa postiže odlične rezultate bez obzira na promjene u igračkom kadru, dok ovi dolje npr. mijenjaju trenere kao na traci pa nikad ništa.
  • Zagi
    5.6k
    Šteta što više ne mogu naći ali bila je neka grafika najuspješnijih trenera prošle sezone u jednom trenutku. Ili je bila najveća delta osvojenih bodova, tako nešto.
    I pored toga koliko su utakmica treneri svojih trenutnih klubova.

    Bili su redom Čačić, Čabraja , Garcia , Kovačević. Korelacija je bila 1/1 .
  • emilperska
    3.3k
    Nisam ispratio, ali vidim da se tu piše nešto o tome..

    Koja je poanta ovog s Maxom?
    Znači bio je starter u zadnjim tekmama, u svim ovim epskim pobjedama ispunjenim (zasluženim i nezasluženim) hvalospjevima i sad odjednom nije ni na klupi u kup tekmi jer eto Živković i Perković su ispred..

    Ne razumijem logiku da je netko od zadnjihg 10 tekmi, starter u 9. I sad je na klupi u kup tekmi jer nije dovoljno dobar..
  • Sibirski plavac
    1.4k
    Možda je neka ozljeda u pitanju? Sumnjam da bi ga trener nakon što je postao standardan prvotimac u zadnje vrijeme, odjednom vratio u status kakav je imao prije par mjeseci (sjedenje na klupi, a nekad i izvan zapisnika). Baš me zanima kakav će mu status biti u iduće 3 tekme ove sezone. Ako i tad bude van zapisnika, e onda fakat ne znam kaj reći.
  • IstinaZaDinamo
    1.4k
    Nije igrao ni protiv Hajduka u kupu, a protiv Rijeke na Rujevici je imao jedan kiks pa mozda zato, ili najvjerojatnije neka sitna ozljeda.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.