• Keyser Soze
    8k
    Sve što si spomenuo za Cibonu možeš primjenit na NK Dinamo i njegove navijače.
  • Sibirski plavac
    1.2k
    Nisu Hrvatska i Zagreb jedinstveni po tome kaj se košarke tiče. Splićani u svom gradu imaju trostrukog košarkaškog prvaka Europe. Na početku ove sezone gazio ih je u ABA ligi tko je stigao i nikog nije bilo briga osim 500 fanatika,a sad kad su zaredali 3 pobjede već se priča da će na idućim tekmama biti krcata dvorana. Zadrani napune do vrha Višnjik protiv Zvezde i Partizana pa onda protiv nekakvog Borca,Igokee ili Studentskog centra ne bude ni pola dvorane puno. Cedevita Olimpija većinu tekmi odigra pred manje od 2 tisuće ljudi,ali zato kad dođu zvezda ili partizan to ne ide ispod 7-8k. Zanimljivo. Panathianikos lani imao prosjek u euroligi 6009,a sad odjednom ima 13358. Kako? Hm,da nije možda do činjenice da su lani bili predzadnji,a ove sezone se bore za final 4? Efes od 2018 do danas redovno ima 10 i 13 tisuća prosjek,a npr. 2017 su imali jedva 3 tisuće. Zašto? Možda jer su tad bili za k, a u ovom periodu 2 puta bili prvaci Europe. Puno je mjesta u Europi di rezultat utječe na posjetu. O tome je kratko rečeno i u ovom podcastu od 45:20 do 46:17. Prvo su pričali o košarci u Sloveniji i onda došli na temu posjete.

  • Majki2111
    2.6k
    Pitanje. Čisto ovako statistički. Kad bi htio procijeniti s obzirom na dosadašnje odigrane utakmice je li jedna ekipa zabila puno ili malo golova po poluvremenu bih li trebao koristit medijan ili prosjek svih rezultata?



    Običan prosjek zasad je 14 golova po poluvremenu i ekipi. Medijan nisam računao.
  • Bruh
    888
    cibona rupa bez dna a kaj je dinamo bio 2000te? Jel se i tad odustajalo od kluba smiješna priča...
  • Ivdzo11
    2.9k
    Svaka cast Farskim Potocima kako se nose sa Norveskom :grin:
  • Simke
    497
    Pojednostavljeno, medijan je bolje koristiti kada podaci imaju neke outliere (odstupajuće vrijednosti) koje bi mogle bitno utjecati na prosjek. Makar, i tada se može koristiti mean (average ili obican prosjek kako ga nazivas), ali bez uzimanja tih outliera u obzir (trimmed mean). Npr, u ovom slučaju, da je netko zabio 100 golova na poluvremenu to bi dosta utjecalo na mean rezultat, ali ne bi na medijan.
    Kako u ovom slucaju nisu moguci ekstremni outlieri (svi rezultati su vjv izmedu 8 i 20 na poluvremenu), mean (average) mjera je sasvim u redu.
  • Ivdzo11
    2.9k
    Svaka cast, bas mi je drago za zemlju od 53 tisuce stanovnika... Veliki uspjeh protiv jedne Norveske 26-26....pola države u dvorani
  • Sibirski plavac
    1.2k
    Farani su čudo
    Jel mogu i dalje proć kao drugi ako dobe Poljake,a Slovenci Norvežane?
  • cron1ck
    1.5k
    Kažu da je ekipa sastavljane od igrača koji nisu bili dovoljno dobri da igraju za Dansku
  • Ivdzo11
    2.9k
    a trebala bi im onda gol razlika... Trenutno su oni na -3 a norveska na +11... Znaci bas bas tesko da se poklope rez, a kamoli gol razlika
  • Navijač Dinama
    7.3k
    Jesam ja jedini koji gleda NFL? :sweat:
  • Keyser Soze
    8k
    Gledam i ja. Brownsi bili blagi favoriti, al kad je CJ Stroud zdrav sigurno Texansi nisu za otpis. :eyes:
  • Navijač Dinama
    7.3k
    al kad je CJ StroudKeyser Soze

    Čuj to kad je zdrav, pa nije da je propustio pola sezone a ne 2 utakmice od 17. :lol:

    Al odličan je, da Lamar i Ravensi nisu imali sezonu kakvu jesu, mogao bi i MVP uzet, a ne OROY.
  • Keyser Soze
    8k
    Purdy je u jednom trenutku bio u priči za MVP-a, al onda 4 interceptiona u jednoj tekmi i tu je sve bilo rješeno iako bi Lamar i ovak uzeo, baš bolesnu sezonu imaju.

    Inače strašno koliko se Flacco sad izgubio.
  • rob ljubavi
    772
    KAKO VOLIM FARSKE OTOKE
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.