• Patak
    2.2k
    Mogao si pročitati članak prije komentiranja. 26 djece je ispisano što je dovoljno za jednu grupu koja bi financirala trenera jer članarine su 50 eura pa izračunaj a trener može voditi i dvije ekipe (tri treninga tjedno + utakmica za vikend). Dosta toga što si napisao nije točno. I drugi klubovi imaju otvorene škole ili B momčadi, ne samo Lokomotiva. Privatne lige se igraju ali nije potrebno jer u okviru ZNS liga ima pest sedam liga pa i te B momčadi (ili otvorene škole) mogu igrati službene lige. Osim ako ne krenu u elitizam pa žele igrati samo prve HNS lige kao Rudeš. Konkretno za zagiče imaš ZNS lige od 1A lige do 3E lige. Za mlađe pionire osim dvije HNS lige (1, 2 i) imaš i dvije ili tri HNS središte lige i tri ZNS lige, dakle dosta je liga za svu djecu ako klub želi to omogućiti djeci. I Rudeš i ovi ostali klubovi koje si nabrojao su lokalni klubovi pa je djeci najlakše da treniraju u lokalnom klubu. I svi plaćaju članarinu ne samo ovi iz otvorene škole. Tek s 14-15 godina Dinamo i Lokomotiva daju stipendije i onda ta djeca ne plaćaju više članarine.
  • The Undertaker
    4.1k
    Prije će biti manjak raspoloživih termina za treniranje jer imaju samo jedno pomoćno igralište nego da je do trenera jer mu članarine mogu pokriti plaću. Kao što kaže kolega, ima u ZG dovoljno klubova koji su čak i blizu Rudeša da mogu tamo trenirati. Kustošija i Trešnjevka su u krugu par kilometara.
    Edit: Sad sam pročitao, problem jest prostor i to je puno veći problem od trenera.
  • Patak
    2.2k
    Pa ima klubova, ne samo Trešnjevka i Kustošija nego i Sloga, Šparta , Prečko/Bubamara, Špansko ali i tamo imaju djecu pa će nastati gužva. Drugim riječima, ako dijete kojem je Rudeš najbliži klub tamo ne može trenirati onda taj klub više nema lokalno društvenu funkciju.
  • Ali
    1.9k

    Patak, pričaš kao da je Rudeš otok Lastovo, pa sad "bidna dica nemaju kuda"

    26 djece će bez problema pronaći u nekoj drugoj školi nogometa mjesto gdje će trenirati.

    Rudeš je u starijim uzrastima ušao u hnl (pioniri, kadeti, juniori) i za tamo biti konkurentan mora imati dovoljan broj kvalitetnih treninga samo ta tri godišta imaš cca 90 djece na treningu u tri grupe plus dodatno ulazne za sve tri koji su HNL središtu ZG (još 90djece) , a svi oni igraju na terenima 100x50, dakle za neke treninge im treba cijeli teren i klub je donio razumnu odluku, ako žele zadržati status prvoligaša u tim natjecanjima moraju se zahvaliti njih 26, a drugih 350 će nastaviti trenirati uobičajenim i možda nešto češći terminima.

    Nevidim ništa sporno i nema tu nikakve profesionalizacije. 26x50€ mjesečno će možda dobro doći Španskom koji je punih 2km udaljen od terena Rudeša i ima manju gužvu u terminima postojećih treninga
  • The Undertaker
    4.1k
    HD ima tri pomoćna terena pa opet ima problema sa prostorom. Mogu misliti kako je Rudešu sa jednim pomoćnim terenom a svi se moraju ugurati u popodnevne termine nakon posla i škole.
  • Patak
    2.2k
    Upravo tako - nemaju kuda. Predlažu im u poruci Trešnjevku ili Špansko jer oni imaju samo jedan teren s umjetnom travom. Pa Trešnjevka ima još manji teren s umjetnom travom na kojem trenira na svakoj polovici terena po jedna generacija, a u generaciji imaju i po pedeset djece, dio natjecatelja, a dio otvorene škole. Potpuno neadekvatni uvjeti za toliki broj djece Špansko uopće nema teren s umjetnom travom, a tamo ni nema drugih klubova u blizini i nije uopće blizu Rudeša. Tu je najbliža Kustošija koja ima ogroman broj djece i isto tako neodgovarajuće uvjete pa im pioniri igraju utakmice na Šparti. Nije ni Šparta daleko ali Šparta dijeli jedan teren s umjetnom travom sa još jednim klubom Slogom i imaju također po dvije momčadi u nekim kategorijama. Jednostavno je veliki broj djece zainteresiranih za treniranje nogometa i što ako sad i Kustošija ili Trešnjevka po uzoru na Rudeš otjera dio djece? Svi klubovi imaju veliki broj djece i redistribucija jednostavno nije moguća na način da ajde sad brigo moja preko na drugog.
  • Ali
    1.9k

    Špansko ima odličan novi teren (umjetna trava) plaćen od strane saveza prije nekih godinu dana možda dvije...
    Tako da nemaš dobre informacije i bez potrebne se diže nervoza...
    Ja ti pišem jer znam nešto o tom "dječjem" nogometu , osobitu u zg...
    Ali , zaboravi daljnu raspravu, nemaš adekvatne informacije kaoova npr. o španskom...
  • Lynx17
    2.6k

    Jako sam sretan sto je Dinamo poceo sa ovakvim ljudima dovesti u klub (tu ^^^ mislim na Banovica, ali to stoji i za Marica, Biscana, i jos dosta njih).

    Volim ti igraci/treneri koji su uvijek "unutra." Mislim, uvijek mislu o nogomet. Kada slusas Banovic kako prica, o kako je mislio kao mladi igraci, znas da je to neko koji zivi za nogomet. A uz to djeluje kao dosta pozitivan lik. Vidjet cemo, ali ja mislim da je to odlican posao.

    Kada slusas Marica, takoder cujes neko ko je sav unutra. Taj koji sve prati. Znam da bi to uvijek trebalo biti tako, ali jednostano nije. To sto su skoro bas svi mladi sa ambicijama je jos dodatni plus.
  • Mali dioničar
    14.2k
    Naravno da je kod Rudeša problem terena i gdje smjestiti djecu.

    Nadam se da cjelodnevna škola nikad neće zaživjeti jer ne znam kako će tek onda biti moguće ttenirati samo od 17-21.

    Srce me boli kad vidim da se forsiraju isključivo večernji momčadski treninzi i za djecu. Po meni bi svi od 10-16 godina trebali trenirati dvosmjenski jer je zbilja žalosno gledati prazne nogometne terene diljem Zagreba u prijepodnevnim satima.
  • Patak
    2.2k
    Da, krivo sam rekao, taj drugi teren na Španskom je umjetna trava, ali loša. Onaj glavni im je isto tako loš, i to je to. Premali kapaciteti za proširenje škole i primitak djece iz drugih kvartova koji i nisu tako blizu. Na Španskom se igra jedna od onih privatnih liga tako da dobro poznajem njihove kapacitete i teren jer sam često tamo ne samo zbog te lige nego i zbog ZNS liga.

    Tako da ne trebaju meni "informacije" jer sam sve te terene osobno obilazio zadnjih godina i dobro poznajem situaciju koliko ima djece u svim tim klubovima. Ako i drugi klubovi "profesionaliziraju" svoje dječje kategorije i odbace B momčadi i otvorenu školu ogroman broj djece će na taj način ostati bez mogućnosti treniranja. Jednostavno nema mjesta u drugim klubovima, ni vremenskih ni prostornih.
  • Mali dioničar
    14.2k
    To sto su skoro bas svi mladi sa ambicijama je jos dodatni plus.Lynx17

    Naravno da nitko od njih nije mlad. Neiskusni jesu, ali mladi nisu. Guardiola je u Banovićevim godinama odustao od Barcelone jer mu je bilo dosta pritiska, nakon svih kanti koje je uzeo imao godinu pauze pa preuzeo Bayern. Ne juinore Bayerna nego seniore.

    Kada slusas Marica, takoder cujes neko ko je sav unutra. Taj koji sve prati. Znam da bi to uvijek trebalo biti tako, ali jednostano nije.Lynx17

    Kao što si i sam rekao. Najbolje da nije unutra s obzirom na poziciju koju je uzeo.
  • Lynx17
    2.6k
    Naravno da nitko od njih nije mlad. Neiskusni jesu, ali mladi nisu. Guardiola je u Banovićevim godinama odustao od Barcelone jer mu je bilo dosta pritiska, nakon svih kanti koje je uzeo imao godinu pauze pa preuzeo Bayern. Ne juinore Bayerna nego seniore.Mali dioničar


    A jebiga sad. Ne kuzim ovo. Tebi bi svi 20-godisnjaki vodili skolu? Tebi je 43/44-godisnjaki stari? Pa dobro, nisu MLADI, ali skoro su svi ista generacija. Dobro se slazu, navodno. Ima tu puno pozitivne stvari. Tebi ovo nije dobro?


    Kao što si i sam rekao. Najbolje da nije unutra s obzirom na poziciju koju je uzeo.Mali dioničar

    Huh? Ja sam rekao da Maric JEST unutra. Tko je rekao da nije? I to je DOBRO sto je unutra. Kada kazem "unutra" pricam o tome sto je sav u posao. Sto su svi mislima na nogomet. Da sve prati (svi te treninge i sve to). Da je pravi "link" skola i prva momcad.
  • Nino Bule
    11.5k


    Sve ti znas i ne trebaju ti informacije a prvo napises da spansko nema umjetnu travu sto je krivo, sad pises da je losa a koliko ja znam oni su staru umjetnu mjenjali i imaju noviju generaciju umjetne trenutno, u svakom slucaju tesko ce te netko ovdje ozbiljno shvatit kad bubas gluposti tako da bezveze trosis tipkovnicu.
  • Mali dioničar
    14.2k
    Tebi je 43/44-godisnjaki stari? Pa dobro, nisu MLADI, ali skoro su svi ista generacija. Dobro se slazu, navodno. Ima tu puno pozitivne stvari. Tebi ovo nije dobro?Lynx17

    Vidjet ćemo da li je dobro, a naravno da se nadam da je dobro.

    Pod “mladi” referiram se na to je Senzen mladji od Banovića. Znači došao je stariji trener pa nema smisla argumentirati to kroz “mladost”.

    Danas ni ne možeš postati profesionalni trener na visokom nivou ako ne kreneš vrlo rano u slučaju da nisi vrhunski nogometaš. Kao nogometaš Banović je bio značajno bolji od Ivana Senzena, a trenerski dio ostaje za vidjeti jer je Ivan Senzen prošle sezone osvojio naslov. Ligu prvaka je odigrao osrednje, ali naslov je naslov.

    Siguran sam da Krizy ima cijeli arsenal podataka, ali Cico je bio trener Dinama u 39. godini, Vlak je gazio Partizan i igrao fantastičnu europsku jesen u 40.

    Imajući to na umu ne bih sad Banovića koji ima 43 godine zvao mladim trenerom iako naravno da je pred njim još uvijek duga karijera. U svakom slučaju je dobro da je na terenu jer vidimo na primjerima Silvia Marića, Marija Stanića i sličnih igračkih veličina koliko je teško raditi u nogometu na drugim funkcijama ako si nakon igračke karijere napravio pauzu 10tak godina.

    Nitko ne može osporiti da jedan Stanić koji je igrao u Portugalu, Belgiji, Italiji, Engleskoj, osvojio broncu na SP ima tonu nogometnog znanja pa je u Hajduku izdržao par mjeseci. Piše iznimne kolumne i nogometni je intelektualac, ali recimo njegov cimer Bilić radi ko konj na terenu i donosi odluke i za vrijeeme dok je Stanić pisao kolumne, Bilić je pisao nogometnu povijest.
  • The Undertaker
    4.1k
    Treniraju poslijepodne jer su mala djeca prijepodne u školi a roditelji na poslu. Srednjoškolci treniraju i jutri i poslijepodne (ovisno o smjeni u školi) ali se večernji termin forsira jer se tada mogu svi okupiti i uigravati. U ovim boljim klubovima uredno se trenira i subotom ako nema utakmice.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.