• Infinity
    14.9k
    Ovo kad stadion ima tri povezane tribine i odvojenu centralnu koja nije nesto nalik ostalima je po mom ukusu :grin:

    Ljudi se inace loze na Anfield, Stamford Bridge, Old Traford i slicne stare stadione po Otoku, a meni je to teski uzas. Uglavnom cetiri razlicite tribine, na kutovima zidovi zbog nepreklapanja tribina i slicno. Puno sretnije rjesenje mi je ne napraviti taj cosak i zamijeniti ga nekakvom 'zgradom'.
  • deda
    26.3k
    Polako se završava spojni betonski dio - sjeverozapad.

    123-jpg.2156987
  • puxigadjurdja
    1.4k
    Ricoh Arena Coventry - 32. 600

    Meni je ovo idealno
    vjdygbj3hm758fof.jpg
    9scw2bbbslglqxss.jpg
  • SAS1987
    13k
    solidan stadion ali za mene jako daleko od nekog idealnog. Naklon tribina mu je premali i bolje je kad je ispod tribine zid od 1.5m - 2.5m jer je puno bolji pogled na teren te se mogu staviti i transparenti. I onako od oka izgleda da bi sve tribine mogle biti još malo bliže terenu (min je 7.5m za tribine iza gola i 5m za ostale tribine). Ako su tribine bliže terena znači da je njihov "opseg" manji i za isti kapacitet trebaš graditi tribine u visinu što rezultira da imaš više mjesta s odličnim pogledom na teren (uz to ako su tribine strmije one su automatski više). A dobar pogled na teren ti je jedna od najvažnijih stvari ako želiš imati ozbiljnu gledanost. Nisam siguran ako sam ovaj dio najbolje objasnio ali vjerujem da ćeš skužiti što želim kazati.

    Stadion Coventryja prima 32k što je za 5k više od po meni jednog od ponajboljeg "Lidl stadiona" Dynamo Dresdena (ili Rapid Beč koji je sličan samo malo manji ali zato nema ulaza na ultras tribini). Stadion u Dresdenu prima 27k (32k za utakmice u njemačkoj ligi gdje mogu imati i stajaća mjesta) a evo i par fotografija.

    2gat8fwofedei8w1.jpg
    bmyk5i2mupkqk7gx.jpg
    8l5dbsdalmhkb5of.jpg
    uz0jvw4fe1bl691c.jpg
  • puxigadjurdja
    1.4k

    Mislim da sam slike, možda čak i iste, već stavljao u ovu diskusiju.
    I da, slažem se. Meni se sviđaju ovakvi stadioni, oravi navijački, bez preseravanja.

    Edit, proskrolao sam i nije Dresden nego Aachen, i opet jr bio tvoj komentar ispod
    4rj4zr3cmr8gx4b5.jpg
  • SAS1987
    13k
    i opet jr bio tvoj komentar ispodpuxigadjurdja

    Previše komentiram na ovom topicu :smile:
  • Mali Zeus
    8.7k
    Divota, može.

    Naravno neki veliki šoping centar, fan shop nešto iza recimo.
  • deda
    26.3k
    Sjeverozapad betonske grede za tribine su gotove, sad postavljaju krovnu konstrukciju na sjeveroistok. Ide pomalo.

    0000037273_1000_562_cut-jpg.2181860
  • deda
    26.3k
    Kapacitet Šubićevca je trenutno 3.701
  • Infinity
    14.9k
    Platio bih ovim u Sibeniku da stolice na istoku sloze tako da to izgleda simetricno. I jos da malo suze stubista. Tribina jeste mala, ne moze biti nesto pretjerano lijepa, al oni su se bas potrudili da izgleda kao nakaza. I one reklame da postave u zuto-crnoj boji, kao sto je kod nas pod istokom plavo-bijela, pa to bi bilo top. Samo malo sminke fali.
  • Infinity
    14.9k
    U Brodu su vec ranije napravili novu tribinu iza gola i sad su iza iste zavrsili pomocne terene. Sad nastavljaju s radovima na tribinama. Srusit ce staru centralnu tribinu i gradit ce novu. Da puno ne pisem, evo slika

    wc4pq31m5c6j753v.jpg

    Kao sto se moze vidjeti, to u ovoj fazi nije cijela tribina nego dvije trecine, ali je napredak ogroman.

    Tribina iza gola ima 900 sjedalica. 1.450 ce imati nova centralna tribina i uz sav prateci sadrzaj to ce biti dovoljno da se dobije licenca za 2.HNL. Treci dio tribine bi trebao da ima oko 700 sjedalica i oni bi s ovom iza gola i s kompletnom centralnom tribinom imali preko 3.000 sjedecih mjesta koje HNS trazi za Prvu HNL. Tu je jos jako puno zahtjeva za najvisi rang, al vjerujem da ce sve biti odradjeno ili spremno za slucaj potrebe. Ipak rade nov stadion.

    Imaju oni i tribinu kontra centralne, ali je stara, tko zna mogu li na nju uopce ici stolice, pa ju ne uzimam u obzir kad gledam kapacitet.

    Grad Slavonski Brod je vec odabrao izvodjaca radova i radovi startaju kroz par dana. Oko 26 milijuna kuna je do sad ulozeno u zgradu kajak kanu kluba (uz novu tribinu), tribinu iza gola, pomocne terene, rasvjetu i gledaliste za pomocne terene. U ovoj fazi gradnje, tj. u 2/3 centralne tribine bit ce ulozeno 29 milijuna kuna. Ako koga zanima, to je oko 2.650 eura po stolici. Od 1.450 stolica, krov ce biti nad 1.000. I to uopce nije neka cijena s obzirom da se radi o centalnoj tribini koja mora imati mnoge sadrzaje. Oko 1.200 eura po stolici je kostala tribina iza gola, ali bez krova.

    b41s709liy2bf0da.jpg

    Na slici se jasno vidi tribina koju ce graditi, bez dva desna sektora.

    Lijevo je tribina koja je izgradjena, tj. njen donji prsten.

    Meni osobno bi ovo bilo jako super da zavrse centralnu tribinu i naprave donji prsten na sve tri strane. Sve iznad toga mi je bonus.

    Ukupni kapacitet kompletnog stadiona bi trebao biti oko 8.000 sjedecih mjesta.
  • SAS1987
    13k
    Izgleda top jedino mislim da Slavonski Brod i Marsonija ne trebaju stadion za više od 4.5k - 5k. I to ako / kada se vrate u 1. ligu.
  • Infinity
    14.9k
    Zato to sto sam ja zamislio, centralna tribina u kompletu i donji prsten okolo i bit ce top. To ce biti malo jace od 5.000. Sutra kad bude ambicija i financija moze se dograditi ostatak i postaviti krov.
  • Mali dioničar
    13.4k
    Izgleda top jedino mislim da Slavonski Brod i Marsonija ne trebaju stadion za više od 4.5k - 5k. I to ako / kada se vrate u 1. ligu.SAS1987

    Samo zbog Mandže i Olića zaslužili su da HNS tamo igra s mladim repreznetacijama. Da i da se malo podmetne kod gradnje stadiona.
  • Navijač Dinama
    6.8k
    po meni i seniori i mladi su zaslužili igrat i u svim drugim gradovima. Razumijem da su Zagreb, na prvom mjestu, pa onda Split Rijeka i Osijek., al brate, nisu to gradovi koji čine Hrvatsku, puno je veće. :grin:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.