• Kruno
    961
    Po meni nasi klubovi trebaju istupiti. Tamo se ionako Srbima pogoduje.
  • ivanzg
    373

Bolje da nema jer ovo nema smisla da nekad ozbiljan europski klub koji je već više godina sprdačina bude kanta za napucavanje i dalje.
  • Majki2111
    4k
    I kako mu je. Kako je dobio posao? Jel se morao preselit?
  • gledatelj
    929
    pa za sad super. Poslao je prijavu jer su tražili baš ono čime se inače bavio i zvali na razgovore i uzeli ga. Da, preselio se u Zurich di im je baza.
  • austrijanac
    7.4k
    Janih znam 15ak, par njih osobno, ovako što sam čuo.

Ako si spreman na selidbu, top posao.
  • Majki2111
    4k
    A kakvo je imao iskustvo? Kakvu školu? Iz Hrvatske je vodio razgovor?
  • Majki2111
    4k
    Iznenađen sam jer tu u ZG kaj se tiče autosporta nema baš ništa... Kako su ljudi priliku dobili? Bokte pa ja inženjer sam prošle godine radio na pokretnoj traci za 800 eura s ljudima koji na sat ne znaju.
  • austrijanac
    7.4k

Ja znam da je tipa Alpha Tauri dugo se i na instagramu reklamirala da trazi radnike.

Idi po njihovim stranicama, ja mislim da oni svi koriste Workday i prijavljuj se.

Mislim da mi imamo prednost jer nam je putovnica dobra a svi njihovi radnici putuju dosta.
  • Majki2111
    4k
    Nemam B kategoriju, niti je u planu. Koči me medicina rada. Za ovo nisam znao. Ma buraz tamo se 1000 ljudi prijavljuje. Teško da će neko uzet ovako naše ljude.
  • VaxMerstappen
    4
    Bez obzira kakvo mišljenje imaš o Rimcu, mislim da je jako dobro imati u CVu da si tamo radio, što se tiče autoindustrije. Ovaj lik je tako preko rimca došao do Formule 1, je da je mehaničar, ali ne sumnjam da je slična situacija i za inženjere. Ne znam baš puno o tome, ali npr. na LinkedInu imaš od timova skoro uvijek ponude za poslove, e sad vjerojatno treba jako dobar CV da bi uopće došao do razgovora za posao.
  • Majki2111
    4k
    Ne znam, nisam nikad dospio do razgovora tamo. A od 2018 sam se prijavljivao u Rimac.
  • Dzoni
    1.4k
    Koliko sam čitao po redditu i susretao se s ljudima koji imaju direktne ili indirektne veze s Rimcem, iskustva su uglavnom puno stresa za ne tako veliku plaću. Što se tiče F1 timova, ima puno prilika jer traže zaposlenike iz velikog broja različtih oblasti, ali isto tako poželjno je u CV imati nekakve vanjske projekte u motorsportu jer je konkurencija velika.
  • Majki2111
    4k
    Ja sam se ko dtudoš prijavljivao kod Rimca i u FSB racing team. Na kraju me FSB RT pozvao na razgovor kad sam završio faks da bi mi rekli da me ne mogu primit jer samo studoše primaju.

Jbg, nekad nešto voliš i želiš, a nije suđeno. Pored Rimca i tog ne vidim načina kako doći do projekata.
  • jedan u nizu
    13.7k
    Jbg, nekad nešto voliš i želiš, a nije suđenoMajki2111

ili kao vecina normalnog svijeta, koji ganja svoje snove - ne odustanes.
    Skupis nesto iskustva, postanes malo pametniji, skupis koju dobru rijec od poslodavaca i opet se prijavis.
    Svaki poslodavac ce vidjeti veliki plus kada se prijavi kandidat kojeg je nekada odbio, a u meduvremenu stekao iskustvo i opet se prijavio.
    Jedno jer si uporan i pokazujes da ZELIS raditi u toj firmi. A drugo jer si pokazao ambiciju tako sto si isao drugdje, stekao iskustvo i opet se prijavio za neki bolji posao.

Ali opet, Majki moj. Nemoj misliti da si izasao sa faksa i dobio titulu inzenjera i da si odmah netko i nesto.
    Vecinom ce te put voditi od bezveznih i zatupljujucih poslova da bi napredovao u tim firmama i dosao do neke pozicije.
    Nekada ces odmah dobiti injzenjerski posao, ali to najcesce budu ljudi koji su se tijekom studija pokazali malo vise i bili ambiciozni, za koje poslodavac zna i prije nego zavrse faks. Od pripravnistva, studentskih poslova u toj bransi i slicno.

I sam sam inzinjer, i vjeruj mi, 95% svog posla nisam naucio na faksu.
    Radio sam sad sa vec solidnim brojem fakutetlija-inzinjera i svi misle da su bolji od studenata/honoraraca/sezonaca/obicnih radnika. I vjeruj mi, uglavnom su u krivu.
    Faks te ne nauci injzinjerskom pristupanju problemu, posao te to nauci. A to ne ide preko noci.

Dzabe meni 20 inzinjera koiji ne znaju rijesiti problem koji ih zatekne, kada ga neki tamo Meho zna rijesiti jer razmislja inzinjerski jer radi na proizvodnoj traci 20 godina.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.