Comments

 • 2020/2021 - Navijačka tema
  Zbog osnovane sumnje da je došlo do teške zlouporabe u hrvatskoj policiji, uoravo sam ovo pismo poslala ministru Božinoviću.

  Zagreb, 20. siječnja 2021.


  HRVATSKA VLADA
  MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVAgospodin Davor BožinovićMINISTAR


  Poštovani gospodine ministre,

  Kao predsjednici Odbora za obitelj, mlade i sport obratili su mi se pripadnici Udruge navijača Bad Blue Boys, s alarmantnim pritužbama na rad službenika PU Vukovarsko-srijemske županije. Njihove tvrdnje su slijedeće.
  Nakon jednog među-navijačkog sukoba u Vukovara nekoliko navijača Bad Blue Boysa privedeno je u policijsku postaju u Vukovaru.

  Kako nije bilo osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv njih, privedeni navijači bili su izvrgnuti najprije verbalnim prijetnjama te svojevrsnom psiho-teroru, nakon čega su navijači ostavljeni s jednim policijskim službenikom, kojega navijači osobno poznaju, te tvrde da je dotični navijač Crvene Zvezde, te da je pripadnik navijačkeskupine „Delije“.

  Taj policijski službenik, s ciljem izazivanja incidenta, počeo je fizički zlostavljati jednog od navijača, na što su mu njegovi kolege stali u obranu. Taj incident je izazvao reakciju policijskih službenika iz susjednih soba koji su dotrčali u prostoriju i, naravno, pritrčali u pomoć svome kolegi, ne znajući pozadinu incidenta.

  Nakon što su mladići bili savladani od drugih policijskih službenika, policajac provokator je nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu.

  Kao predsjednica nadležnog Odbora za sport zahtijevam od Vas žurno:

  1. Provjeru gore opisanog događaja, te utvrđivanje činjenica.

  2. Utvrđivanje istinitost tvrdnje zlostavljanih mladića da je navedeni policajac navijač Delija. Naravno da svaki hrvatski državljanin, pa tako i dotični policajac, može navijati za koga želi i biti članom bilo koje navijačke skupine, osim u slučaju da ta navijačka skupina aktivno djeluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države, i/ ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka. Opće je poznato da navijači Crvene Zvezde slave zločine počinjene u Vukovaru te pozivaju na odcjepljenje Vukovara i pripajanje Republici Srbiji, što pričinjava ozbiljnu prijetnju našem ustavnom poretku. Nijedan državni službenik u RH, tako ni policajac, ne smije pripadati takvim organizacijama, te ukoliko im pripada mora trenutačno biti udaljen iz službe.

  3. Ukoliko bi se potvrdile optužbe zlostavljanih mladića dužni ste utvrditi odgovornost nadzornih službi Vašeg ministarstva koji su dopustili da osobe koje pripadaju skupinama koje ugrožavaju ustavno-pravni poredak RH budu zaposlenici hrvatske policije.

  Poštovani g. ministre,
  Molim Vas za žurno djelovanje po ovom pitanju s obzirom na to je riječ o možebitnom kršenju temeljnih ljudskih prava koja su zajamčena Ustavom, te me izvijestite o učinjenom.

  U Hrvatskoj nitko ne smije biti zlostavljan od hrvatskih državnih tijela zbog svoje nacionalnosti, rase, vjere, narodne pripadnosti, boje kože, itd.

  S poštovanjem,

  PREDSJEDNICA
  Karolina Vidović Krišto


  Na znanje:
  - Gospodin Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH
  - Gospodin Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora
  - Gospodin Nikša Vukas, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost
  - Gospodin Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara
  - Udruga navijača Bad Blue Boys
 • HNL Fantasy
  Caktas ti ide ca... Dogovoren mu je transfer u Kinu
 • 2020/2021 - Navijačka tema
  o878q9xycoj46ol5.jpeg

  Želimo još jednom skrenuti pozornost na "specijalni" tretman dijela PU vukovarsko-srijemske prema našim pripadnicima s područja Vukovara i OPET upozoriti na redovno, učestalo kršenje policijskih ovlasti u postupanju prema Bad Blue Boysima.

  Nakon što je pokušao prebiti navijača u prostorijama policijske postaje u Vukovaru, policijski inspektor, inače simpatizer jednog kluba iz susjedne zemlje, kazneno je prijavio dvojicu naših pripadnika za napad na službenu osobu. Nije prvi put da se na ovakve načine liječe kompleksi prema našoj braći iz Vukovara, ali sve ima svoje granice.

  Zbog događaja koji su odraz vukovarske svakodnevice, prisiljeni smo na svaki mogući način zaštititi naše pripadnike od ovakvog "provođenja zakona" i maltretiranja vukovarskih navijača od strane pojedinih djelatnika vukovarske policije.

  BAD BLUE BOYS ZAGREB
 • 1.HNL - 06.kolo - Dinamo Zagreb vs Rijeka - 19.01.2021. - 18;05h - Maksimir
  Hrvatski suci su jednostavno netalentirani... Nije mu dao žuti kad je penal napravio, a sad mu daje na pola terena... Tokom prvog poluvremena u najmanje dva navrata zaboravlja dati žute
 • Zanimljivosti & Aktualnosti iz Svijeta Nogometa
  1osmamv8yfdonfh1.jpeg

  Let Ozila..., Kakvi bolesnici
 • Modri Šank - Ajd na Pivicu
  Bude na futsalu u znak zahvale za medijsku potporu i suradnju
 • Ostali Sportovi


  Usta su mu puna antidinamovstine i hajduka... i uvijek kad vodi emisiju, stavlja riječi gostima u usta.. ne znam...

  Nije mi on najprijatniji za voditelja, a bgm, ni Rale pijandura, i Petrak koji tarla samo o UFC.  Ovo si ti napisao i na ovo sam ti odgovorio... Slobodno idi procitaj raspravu ponovo i vidi sta su poslije tebe napisali drugi forumasi... Na ovakve stvari ti odgovaram jer nemaju veze s vezom... Ja ne mogu i ne znam sta si ti mislio, ako to ne argumentiras.... Da si napisao kao oni, a ne ovako, slozio bih se i s tobom


  Tako je i za Majkia bilo kad me je označio i objavio sliku neku vezano za HOS, obrisao si i rekao da se idemo raspravljat u inbox, sumnjam i vjetovatnk ne bi to učinio da je netko drugi, netko cjenjeniji na zoni učinio.Navijač Dinama

  Sto se ovoga tice, kolega Infinity je pukao ban momku malo prije tog tvog upisa zbog slicne stvari i reakcije doticnog... To nema veze s nasim misljenjem, mislim da je jasno kako ljudi na Zoni disu...
  Ovo je javan forum koji moze biti ugasen zbog takvih stvari i nepostivanja odredbi zajednice... S tim se odredbama ne slazemo, ali ja ti kazem kako stvari stoje... Zbog takvih stvari takoder te google moze izbaciti s pocetne stranice kad upises u trazilicu...

  Nemam nista protiv tebe, da imam pukao bih ti ban i rijesio bih te se... Pisi slobodno, pazi kako se izrazavas a ako budes imao pitanja slobodno se javi ili meni ili bilo kojem drugom moderatoru
 • Ostali Sportovi


  Kao sto sam i kolegama privatno napisao, da ti bilo sta ovdje napišem, ja ispadam debil... Dvaput si Majkija vrijeđao i sad ovo treći put... Mirne duše sam ti mogao puknuti ban i obradovati pola foruma... Moras se naučiti poštovanju i komuniciranju s argumentima... Napisao si ne samo ovdje, nego na cijelom forumu toliko stvari bez ikakvog pokrića i argumenata da je to nevjerovatno... Dijete si još uvijek i nije ti kasno da ovu kritiku prihvatiš dobronamjerno