Comments

 • Kajkavski govor
  Gruntovčani su Podravina ako se ne varam.The Undertaker

  Da. Facke je Prigorac.

  ne moraju ni biti. Dva sela iz istog kraja ne pričaju isto. Ali kajkavština je temeljsuperhik

  Ok, jasno, hoću reć da to što netko jest gledao Gruntovčane ne garantira razumijevanje nekog drugog kajkavca.

  Fackea se da razumjeti, jer zapravo rijetko i koristi neke specifične riječi. Uglavnom na svaki glagol u bilo kojem glagolskom obliku doda e na kraju i to je to. :smile:

  Kako god, slažem se s tobom da je grijeh ne pogledati Gruntovčane. Taman ništa od govora ne razumio, shvatit ćeš. To i jest veličina serije.
 • Kajkavski govor


  Facke i Gruntovčani uopće nisu iz istoga kraja. :) Zajednički nazivnik im je kajkavština, ali tu staje.
 • Predictor, Hajduk:Dinamo
  Hajduk - Dinamo 1:1, Petković
 • Grad Zagreb
  Potpisujem Pogrebnika u ovome.

  Može ispasti da su napravili najviše, a to svakako zbog Dinama i želim. Ne jednom sam rekao da u Zagrebu moj glas ide onome/onima koji u Zagrebu riješi/e pitanje stadiona.

  Znam da nije najvažnije za ovaj grad, ali meni bome jest jedno od najvažnijih i kad su se već u ovoj zemlji glasovi masovno davali čak i kretenu s par viceva u rukavu, posve sam zadovoljan svojim kriterijem :ok: .

  Jer može, naime, ispasti i da je sve ovo dosad doslovno ništa.

  Najava rješenja sam se nagledao i naslušao. Imam dojam da su se stvari pokrenule, vjerujem čak i u namjere, cijenim to, no polazna točka nam je teška depresija pa dolazak na nultu točku jest nešto, ali i dalje može lako ostati na tome.

  A još nešto sam htio podijeliti na ovoj temi, što se grada tiče.

  Cijeli ovaj tjedan proveo sam u Nizozemskoj, u nekoliko gradova.

  1. izgleda da je ova visoka trava trend, a ne nemar. Možda je to i gore, ali činjenica je da sam u vrlo, vrlo lijepom, bogatom i sređenom nizozemskom gradu, u rezidencijalnoj četvrti, vidio istu "džunglu" o kojoj se puno drvi u Zagrebu. Meni to izgleda jadno, neurbano, neodržavano i svrha mi nije jasna, ali jest malo "utješno" da očito nismo jedini, i to u usporedbi s bogatijima i uređenijima.

  2. Ako se već "prepisuju" trendovi, u 3 sam nizozemska grada vidio puno pješačkih (plus bicikli) zona u centru, meni je to lijepo i plus, no ja i inače vrlo rijetko koristim automobil. Bicikliranje mi je super, tako najčešće i idem na posao, ali ako se već promovira i potiče, onda se za tako nešto mora raditi i na infrastrukturi.

  Grad od 500k stanovnika biciklom sam dobrano obišao u nekoliko sati i jako puno kilometara, jer su staze posvuda, zasebne i sigurne, kako za pješake, tako i za bicikliste, ali i aute. Može se stoga voziti prilično brzo, a vrlo sigurno ako se držiš prometnih pravila. Parkinga zato ima puno manje, ali gradile su se podzemne i nadzemne garaže.

  Da se razumijemo, nije ovo o tome što kome paše i tko bi autom na Trg, a tko bi biciklom od Sesveta do Stenjevca, jer legitimno je željeti i jedno i drugo.

  Ono što želim reći je da ak nešto zagovaraš, onda na tome i radiš.

  To zasad još čekam vidjeti.
 • 1.HNL 2023./2024.
  Nevjerojatno mi je da igrač poput Igora Postonjskog nema veću karijeru iza sebe.

  Baš zahvalan veznjak, odličan i naprijed i iza za HNL okvire.

  Imajući k tome na umu da je zapravo malo 1. HNL odigrao, da je imao i onu tešku ozljedu iza sebe, zaradio vjerojatno nije ništa, a 28 mu je godina..

  Baš mu želim neki Izrael, Kinu, Arabiju. Po svemu se čini ok momak koji naprosto nije imao dovoljno sreće.
 • Stadion Maksimir
  Prestanite s politikom na ovoj temi.Infinity

  Mislim da komotno onda možeš i zaključati temu. :wink:

  Dvije glavne poluge pomicanja s mrtve točke su Grad i Država, koje pritom vode dvije različite političke opcije, u godini pred izborima, ali nema politike na temi Stadion Maksimir! :brow:

  Čudi me da si onda tako pesimističan oko izgradnje, kad politika nije tema, a družba Pere Kvržice složno radi na izgradnji stadiona kako bi pokazala odraslima da se zajedništvom i dobrom organizacijom sve može postići.

  Mislim, i može (vidi pod "hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom Zlatka Dalića" :snicker: ), samo ne znam kako politiku zaobići u toj priči.
 • Hrvatska nogometna reprezentacija


  Bacim pogled ovdje i ne mogu se odlučit prevladava li kod tebe trolizam ili mazohizam. :lol:

  Daj se kani teme, koji k ćeš tu.
 • 1.HNL 2023./2024.
  tu fali ljudski faktorDadinho10

  Evo primjer Petrusenka. Ovdje je u momčadi kola, ocjena 7.9, a u SN sam čitao Matteonijeve ocjene, dao mu je 6 uz opis koji po sjećanju prenosim (ali duh sigurno pogađam) - "ni sjena igrača od prošle sezone".

  I sad ti znaj, ako nisi gledao tekmu. A ja tu tekmu gledao nisam.
 • HNL - 9.kolo - Rudeš - Dinamo Zagreb - 24.09.2023. - 19:15h, Kranjčevićeva, Zagreb
  Koji k..c ovi sad te zastave na 2 štapa imaju!? Zakaj ne na motki samo?? :rage: I sto je s Rukavinom, ja nemrem vjerovat da on danas nije dobio priliku!?? :roll: I zakaj ima 70 praznih stolica tamo desno?? I zasto Baturina nije dodao 2 metra naprijed? Nama hitno trebaju pojačanja, meni se čini.

  Znam, znam, nek ne čitam ak mi smeta. :heart:
 • Predictor, Rudeš:Dinamo
  Rudeš - Dinamo 0:2, Drmic
 • 1.HNL 2023./2024.
  Mene u cijeloj poruci (u cjelini nespretno sročenoj), najviše živcira jezična nedosljednost. :eyes: :lol:

  "Slipi narod", ali "vrijeme za radovanje". :brow:
 • Zanimljivosti & Aktualnosti iz Svijeta Nogometa
  :grin: Ma napisao si da ih je on već dobio, a odron je od ekipe pa sam mislio da je on povrh ova četiri.
 • Zanimljivosti & Aktualnosti iz Svijeta Nogometa
  Samo sto Borac nema ekipu koja moze pobijediti tamo gdje nece biti popusta, a treba odigrati 12 od 33 utakmice protiv Zrinjskog, Sirokog, Sarajeva i Borca.Infinity

  Jesi na Velež mislio?
 • HNL - 9.kolo - Rudeš - Dinamo Zagreb - 24.09.2023. - 19:15h, Kranjčevićeva, Zagreb
  I tak, Rudeš, izgleda, laže.

  "Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice SuperSport HNL-a između NK Rudeš i GNK Dinamo, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, s ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati..."

  Cijeli članak - Index
 • HNL - 9.kolo - Rudeš - Dinamo Zagreb - 24.09.2023. - 19:15h, Kranjčevićeva, Zagreb
  Ah, čista nostalgija. Pročitati kratku, ali racionalnu, argumentiranu, suvislu mini raspravu.