Comments

  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    Ovom analogijom možemo reći i da nema RBS-a više bi mladih talenata iz Austrije dolazilo u Dinamo jer drugi austrijski klubovi niti rade velike transfere niti su poznati po vrhunskim školama.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    Mislim, ovo su jasne i logične stvari i slažem se s većinom. Ono što jedino ne vidim da će se događati je kako će se stručnim i ustrojstvenim razvojem naše Škole nogometa, koja je već počela dolaskom Marića i novih ljudi, naši talenti odlučivati na odlazak u RBS i slične klubove.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Nije baš da RBS hrli kupovati od Lokomotive. Do sada su kupili jedino Šimića i neće na njemu zaraditi, tako da ne vidim da će u budućnosti tu previše pazariti. Ergo, nije mi nešto izvjesno da će se Loksini igrači u bližoj budućnosti prodavati za 4 ili 5 milijuna osim baš neki ekstra ekstra talenti, a istovremeno mi moramo podići stepenicu za transfere naših najboljih igrača jer ako se za Šotičeka traži 2.5 milje, a riječ je o Lokomotivi onda ne može Ivanušec ići za manje od 8 ili Baturina za 18.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    A tko je točno prešao iz Dinama u RBS pa da možemo o tome govoriti? RBS od Dinama može uzeti samo igrače koji su na marginama jer nositelje ne vidim kako jure u RBS i austrijsku ligu. Mogli bi potencijalno dovesti nekog klinca, ali to u teoriji mogu i klubovi još slabijeg renomea. Misliš li da bi recimo za 2 godine jedan Sučić prešao u RBL i onda pristao ići na posudbu u RBS. Potpuno sam siguran da ne bi ni u kojoj varijanti.
  • KUP - Finale - Dinamo Zagreb vs. Rijeka - 15.05.2024. - 19:00h - Stadion Maksimir, Zagreb
    Moj bed. Očito sam pod dojmom njegovih partija i kvalitete zabrijao da je i te dvoboje odigrao. No, ne mijenja na stvari, on je desni bek koji bez problema može igrati na razini Lige prvaka i tu smo beton.
  • KUP - Finale - Dinamo Zagreb vs. Rijeka - 15.05.2024. - 19:00h - Stadion Maksimir, Zagreb

    Misliš li da je samo do Pjace ili ima nešto i do RPG-a? Čovjek ima fizičke, trkačke i taktičke karakteristike elitnog desnog beka i to je vidljivo bilo kome tko je pogledao dvije i pol seniorske utakmice. Sjeti se kako je izgledao protiv Betisa, tako da nije samo do Pjace i HNL-a.
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    Moć komunikacija je upravo takva da ne trebaš ići seljački, već sve na finjaka odraditi i isti cilj je postignut, a nikome se nisi zamjerio. Što se tiče Ivanušeca to je prodaja zbog koje bih aktualne članove Uprave pozvao na red i zatražio detaljno očitovanje jer smatram kako je riječ o ozbiljno štetnoj radnji. U trenutku kad je Luka bio starter u 2. momčadi Lige nacija mi njega prodajemo za ispod 8 milijuna Eura. Ne znam postoje li nekakvi bonusi, ali preko 9 milijuna nema šanse da će to otići. Za renome Dinama to je blago rečeno sramotan transfer uzevši sve u obzir. Imao je još 3 godine ugovor koji je nedugo prije odlaska značajno povećan i tu se jedino Dinamo nešto pitalo. I onda ga uz sve još prodaš između 1. i 2. utakmice sa Spartom gdje se boriš za Europsku ligu, što nije samo štetna radnja, već "kazneno djelo".
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi

    Ja iskreno nisam za cigansko postupanje, jer je Dinamo uvijek bio gospodski klub za razliku od recimo Hajduka. No, volio bih da mi netko objasni što su točno transferi Ivanušeca i Livakovića odnosno postupanje Fenera i Feyenoorda. U kolaboraciji s menadžerima i igračima se radilo pritisak i ispod cijene iskamčilo odlaske (posebno tu mislim na Ivanušeca gdje znam pouzdano kako su on i Preletilić odigrali).
  • Europski koeficijent
    Rjesava to Real, ne sumnjam u njih. Cak i da dodje do penala u sto sumnjam, proci ce Dortmund bos po trnju.
  • Europski koeficijent

    Totalno takticki drugaciji koncepti. Tu u vrhu nema ekipe koja igra zatvoreniji nogomet i naravno da onda derbiji tako izgledaju, jurnjava s jedne na drugu stranu.
  • Europski koeficijent

    Naravno da su 2 kola do kraja, ali Brondby ima uvjerljivo najlaksi raspored. Igraju s dvije najslabije ekipe - AGF-om i Silkeborgom, a Midtylland bi s druge strane dobio dodatno na samopouzdanju i mislim da bi uzeli naslov. Ali, neka ovo prvo zavrsi.
  • Ronaël Pierre-Gabriel #18
    Jučer sam još jednom ostao u nevjerici kakvog smo igrača dobili. Na svojoj prirodnoj poziciji je toliko izdominirao da sam se u jednom trenutku zapitao je li Pjaca uopće na terenu. Zatvorio desnu stranu naše obrane kao Kineski zid plus još par puta lijepo prošao, uz posebno dojmljiv onaj slalom u drugom poluvrmenu. On i Ogiwara su po meni beton za iduću sezonu, jedan defanzivniji, jedan ofanzivniji i mislim da smo napokon dobili oba beka u isto vrijeme.
  • Trener - Sergej Jakirović

    I na to još 2 mjeseca nije igrao Petković. Stvarno ne treba o Jakiru pisati hvalospjeve, ali što ovdje dio ekipe piše nema veze sa zdravim razumom. Kad mi netko spomene Spartu nije mi dobro. Dakle, mi bismo se s Marinom na lijevom krilu, Boškom Šutalom i Nevistićem nakon godinu dana pauze i Perićem trebali valjda prošetati u uzvratu protiv Sparte. Možda nije Jakir kriv što je nakon ispadanja od AEK-a ostao bez troje reprezentativaca bez ikakvih adekvatnih zamjena s izuzetkom Stojkovića koji se na ovo sve još ozlijedi.
  • Europski koeficijent
    Slažemo se da se ne slažemo. Sve je na strani Reala. Borussia 5. u Bundesligi, Real premoćan u Primeri. Kvaliteta ekipe i individualno i momčadski na strani Reala, iskustvo osvajanja trofeja neusporedivo. Kažem, nije Borussia bez šansi u jednoj utakmici, ali ni Atletico ni PSG, koje su izbacili u knock out fazi, nisu niti izbliza razina Reala.
  • Europski koeficijent

    Premda navijam za Barcu, gledao sam veliku većinu utakmica Reala ove sezone. Ako su prošli City i Bayern, Borussia im neće biti nikakav match. Ne vidim kako bi Dortmund mogao zaustaviti ofanzivni potencijal Reala koji imaju u Bellinghamu, Viniju i Rodrygu, po meni je razlika u kvaliteti značajna. Osim toga, Real je ono što je Dinamo u Hrvatskoj, nitko u Europi nema takav pobjednički mentalitet. Jedino oni, i još na onakav način su ove sezone mogli zaustaviti City.