Comments

  • Maxime Bernauer #6
    Moram reć da su kritike na njegov račun neopravdane za mene kao jednog pretplatnika koji je prošle i ove sezone propustio svega 3 domaće utakmice. Nagledao sam se svakakvih reakcija stopera od Šutala jednog i drugog do Perića i Rileta pa čak i Tea, a samo se Maxu traži dlaka u jajetu (plaćen uvjerljivo najmanje od svih hehe, hvala sportskom direktoru).

    Vezano za jučer.. Bila je ta jedna greška iz koje je nastala ona situacija s Matkovićem, ali treba tu također dodati da je Rile tu bio dosta ispred Matkovića da bi se što iz nonšalancije, a što iz gubitka brzine radi godina doveo u situaciju da ovisi o VAR-u koji ga (opravdano) spašava crvenog. Da je bio normalan, loptu bi očistio dosta ranije.

    Po meni je najslabija obrambena karika Rile. Postao je apsolutno prespor za beka za ozbiljnu razinu, a pravi stoper nije nikada ni bio. Eventualno s 3 iza. Kao stopera ga je izmislio Biščan jer je Perić bio pretrom da pazi Livaju, a Teo povređen i otpisan. Možemo mi lagat sami sebe, Rile miljenik navijača, Rile ovo, Rile ono..
    Rile je prije svega fajter, kao što grize za nas, grizao bi i da igra za Zvezdu protiv nas. Lik je prije svega težak karakter kojem će dogodine biti jako teško objasnit da mora na klupu, a vjerujte mi. On više nije igrač za prvih 11. Sjetit ćete me se ako s njim opet zaglibimo negdje. Uostalom, on je i zaspao kod zadnjeg gola AEK-a na penalu ako se ne varam.
    Znam da nije post o Riletu, ali poanta je da Max nije naslabija karika u prvih 11, nego je to Rile od obrambenih..
  • 1.HNL - 34. kolo - Dinamo Zagreb - Osijek - 11.05.2023. - 19.30h, Stadion Maksimir, Zagreb
    Morao sam istrcat direkt s tekme jer su me zena i dijete cekali za put, nisam stigao u Dabu.
    Nadam se da gori sve..
    Kakva sezona..
  • KK Dinamo

    Naravno da ne možeš pratit isključivo kroz financije. Ali zadnjih 15 godina u regiji i u domaćem PH imamo situacije gdje ekipa s najvećim budžetom osvaja i sve naslove. Iznimka su Cibona 2014. ABA i 2019. PH. Osim tog je sve osvajala ekipa s najvećim budžetom. Nisam siguran gdje je bila Budućnost 2018., ali oni su isto tad imali državni budžet.

    Mi smo po budžetu 6. u državi, regiju neću ni spominjat. Shodno tome, ovo šta su ove godine napravili s budžetom od 500k je plafon. Više od tog neće ić. Ako misliš da ide, ja ću te spojit s Pojatinom pa im objasni, ne mislim tu ništa loše..
  • KK Dinamo
    Pošto volim sve gledati kroz financije, ova sezona je na neki način overachivement. Kup je lutrija, mogli smo u osmini finala dobit Zadar, pa ne bi ni četvrfinale igrali.. A onaj Alpe Adria cup ne znam što se očekivalo od tog, ne znam ni koliko su druge ekipe od nas financijski moćnije bile. Rekao bi da jesu jer su imale po nekoliko Amera, mi 0.
    Što se tiče prvenstva, vjv ćemo završit u top 4. Imamo 6. budžet u ligi i to je svakako uspjeh. Za nešto više dogodine, trebat će opet ponavljam, i više novaca jer Split i Zadar su od nas kao mi od Lokomotive i Osijeka u nogometu, a s Cibonom je svake godine pitanje da li će postojat i u kojem sastavu će igrat PH.

    Najviše Sesaru zamjeram sve poraze od Cibone budući da su igrali s 5 igrača protiv nas sve utakmice, ali šta je tu je. U svakom slučaju sezona u skladu s očekivanjima i bolja od prethodne.. Ajmo dizat ljestvicu i dogodine..
  • Trener - Sergej Jakirović
    Nisam za metode iz juge, ali nekoliko novinara iz handzar medije i kladionicarskih portala s vlasnistvom u susjednoj istocnoj drzavi, bi trebali izgubiti akreditacije kao poruka mladim novinarima da je jedno novinarstvo, jedno senzacionalizam i klikbajt, a trece namjerna sabotaza kluba koji kak ti pratis..

    Sve je to navođeno iz medugorja, splita i od ex milicajaca. Nema se sta tu klub brinuti o PRu. Najgori PR je da ti novinari koje maltene uvuces u svlacionu i vodis sa sobom po gostovanjima, rade ovakve sabotaze..

    Da se razumijemo, ja sam prvi bio za otkaz ovom treneru. I to vec nakon Balkanija i Viktorije. I bilo je tu i vređanja. I dalje tvrdim da je Dinamo trebao imat Bjelicu za trenera i prije Biscana i nakon Balkanija. Tamo nakon Lokse sam si rekao ili da ima privatne odnose s nekim iz uprave ili da drzi necije gole slike doma pa mu se ne usude dat otkaz..
    Ali covjek nas je doveo pred sami cilj koji mu je zadan (opet velim boli me kurac za kup) i pisat ovakve pizdarije na dan kad se moze potvrdit naslov mogu samo patoloski zlocesti ljudi, jos je u utorak i mater pokopao. Bolesno..
    Ako je i bilo istine u tome, trebao je doticni tzv. novinar pricekat da se potvrdi naslov.
    Moralno dno!

    A i sto se tice Biscana koji ima nategnute odnose i s Petkom i s ovom svom ekipom sa klupe kojima nije htio dat ni minute, pa daj ukljuci taj novinarski mozak, kakve bi logike bilo da ides molit Petka da ostane i onda mu stavis jedinog trenera uz Kopića kojeg nije volio.
  • Trener - Sergej Jakirović
    Pise SN tiskano izdanje da Zajec pregovara s Biscanom.. Vidim da i germanijak prenosi..
    Iako sam strogo protiv Jakiroviceva ostanka, Biscan me nije odusevio gotovo nicim. Isto je to bilo krpanje. I to se onda trebalo izvesti ranije, ne nakon sto ovaj naslov osvoji..
    Cudna prica, moguce i namjerno unosenje nemira..
  • dZG - TRANSFERI - novosti, nagađanja i tračevi
    Špikić, Kaneko i Max su igrači koji max mogu poslužiti kao rotaciju nekom ozb.europskom Dinamu.
    Tu se sad nameću 2 pitanja, možda 3..
    1. Da li ćemo mi dogodine biti ozbiljan europski klub koji će igrat LP ili knock out fazu Europa lige.
    2. Da li su ti dečki spremni prihvatit opciju da su samo rotacija u nekom jačem Dinamu.

    Ako je odg na prvo pitanje DA, a netko od njih starter u tim utakmicama. To je put u kataklizmu i novi Solun. Ako je odg na drugo pitanje NE, onda ih treba prodati ili jednostavno ne produžiti ugovor/posudbu s njima. Mislim da Max nema problema s bilo kakvom rotacijskom ulogom, za Špikića i Kaneka nisam siguran.

    I nepopularno mišljenje, ako ćemo biti nestabilni kao i ove godine i igrat u New Age Intertoto kup, onda mogu sva 3 poslužiti i kao starteri nekad.

    Ali situacija da mi sa Špikom/Kanekom i Maxom startamo protiv Bayera u LP npr, znači da nam ne gine nekih 7:1 opet od nekog..

    Edit: Ovo vrijedi i za Hoxhu, Kulena (da i njega), Brodića dogodine i Rileta i Ademija, vjv i Perkovića..

    Jako jako puno igrača koji u nekoj ozb.europskoj ekipi mogu biti samo šira rotacija. Mi takvih imamo na lopate.. Neki su možda malo uža rotacija, a neki rotacija s pogledom na tribinu..
    Petko, Baturina, RPG, Mišić, Sučić, Vidović, Theo, Bulat, Nevistić + (kad je čist u glavi) Perković su igrači koji mogu igrati na ozb.razini Europu ili kao starteri ili kao ozbiljni rotacijski igrači. Ovo sve ostalo je dopuna za HNL i šira rotacija za Europu. Tko to ne prihvaća, taj je u zabludi po meni.
    Roga i Ogiwaru ne spominjem jer za prvog ne znamo što će biti s koljenima, a za drugog nemamo pojma koliko on vrijedi. Da li je Kaneko ili RPG razina..
  • Dinamo Zagreb 2023./2024. - O svemu pomalo
    Na današnji dan obilježavamo najtragičniji dan u povijesti našega glavnoga grada Zagreba. Prije točno 79 godina, 8. svibnja 1945., zločinačke partizanske horde okupirale su Zagreb te su odmah po ulasku u grad započele svoj krvavi pohod "oslobađanja" tisuće Zagrepčana od života i imovine. Sliku tog "oslobađanja" najvjernije predočava 814 ekshumiranih kostura ranjenika, pacijenata, medicinskog osoblja i časnih sestara iz zagrebačkih bolnica koje su partizani odveli do jame Jazovke na Žumberku te ih hladnokrvno ubili i pobacali u jamu.
    Ne umanjujući niti jednu žrtvu partizanskih pokolja, ove godine posebno bismo se sjetili jednog zagrebačkog velikana koji je 8. svibnja 1945. ostao u Zagrebu te s puškom u ruci do smrti branio svoj dom i svoj grad. Radi se o Emilu Perški - Lalecu, najpopularnijem nogometašu zagrebačkog Građanskog u desetljeću nakon Prvog svjetskog rata, kojemu je jugokomunistički režim odlučio zatrti svaki spomen, pa tako Perška ni dan danas nema ni ulicu u svome gradu.
    Hrvatski suverenisti Grada Zagreba danas službeno podnose prijedlog imena Emila Perške za uvrštenje u Fond imena za imenovanje ulica i trgova u Gradu Zagrebu. Službeni obrazac poslan je Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova pri Gradskoj skupštini Grada Zagreba.
  • UEFA Liga Prvaka 2023./2024.
    Real je Dinamo..
  • Dinamo Zagreb 2023./2024. - O svemu pomalo
    Sad kad smo se otrijeznili..
    Nismo Hajduk.. nikakvi planovi za pitch invasion, stampanje majici, kvale za LP, vatromet i ostale pm.
    Imamo 4 boda prednosti, a 9 bodova je u igri. Rijeka nas je jucer (neefikasno) nadigrala, a sljedece kolo igramo valjda s jedinim klubom u HNLu uz Loksu kojem bodovi znace neki k i koji zadnjih 6 7 kola igra na finoj razini i standardno nam ne lezi kao ekipa..
    Zadnjih 7 tekmi s njima imamo:
    3 3 1 od cega su 2 pobjede bile na maksimalne guzove.. u sezoni 21/22 imamo 2 1 1
    Maksimalna opreznost i koncentriranost u nedjelju.. i na terenu i na tribini..

    Za kup me osobno boli kurac sta ce bit..
  • 1.HNL - 33.kolo - Rijeka vs. Dinamo Zagreb - 05.05.2024. - 19.30h, Stadion Rujevica, Rijeka
    Klub osnovan 1911, nasilno proban ugasen 1945. je jaci od kojekakvih osloboditelja Zagreba, Vece Holjevca, tita, loptaca na Visu, orjuna, jogurta, srpskih doseljenika na hrvatski Sušak.

    Građanski je vjecan, Građanski je neslomljiv, Gradanski je silan..

    Zivio Građanski nogometni klub Dinamo..

    Hvala odjelu za marketing, gledanje utakmice u dresu Građanskog iz 1923. je posebno zadovoljstvo..
  • 1.HNL - 33.kolo - Rijeka vs. Dinamo Zagreb - 05.05.2024. - 19.30h, Stadion Rujevica, Rijeka
    Loptu na zemlju..
    Luda je sezona, treba dobit Osijek koji igra za Europu. Ali ekipa to zna, zna to i trener kojeg je konacno potrefilo vjv u najgorim trenucima zivota kad mu je mama umrla. Trener kojeg sam previse kritizirao, za kojeg i dalje mislim da nije rang Dinama, ali ako izvuce ovo, a ocito hoce.. Tko sam ja da mu sudim..